18 stycznia

Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym

Kocham Ciasta czekoladowe i robię je bardzo często. Mam tez swój ulubiony przepis, który zresztą jest już na blogu, ale dzięki współpracy z marką POLSKIE MŁYNY miałam przyjemność poznać i przestestwać gotowe ciasto Czekoladowe z Mąki Szymanowskiej. 
Do ciasta dołączona jest również papierowa foremka do pieczenia, więc nie musimy się martwić czy mamy w domu odpowiednią formę, czy ta będzie za mała a może za duża ;)
Zapraszam również do odwiedzenia strony oraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku.

Składniki:
1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny
2 jajka
75 g margaryny
3 łyżki wody

dodatkowo:
foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu
maliny i jeżyny świeże lub mrożone
150 gram cukierków karmelowych
50 ml śmietanki 30 %



Przygotowanie:
Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę.
Całość dokładnie łączymy za pomocą miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach.
Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny. 
Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut.
Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną.

Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy do czasu rozpuszczenia. ciepłym sosem polewamy zimne ciasto.




30 komentarzy:

  1. Podoba mi się , musi być niebiańsko pyszne !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie ciasta czekoladowe są warte grzechu, wygląda pysznie i te dodatki nie sposób się oprzeć ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł ��Czekolada zawsze spoko !!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo fajnie! takie proste ciasta są super kiedy mamy niespodziewanych gości :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowne!
    Mam na nie wielką ochotę...

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smacznie to ciasto wygląda i na pewno jest świetne dla każdego czekoholika ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Na ciasto czekoladowe zawsze jestem chętna! A jeszcze jak z malinami to już w ogóle w ciemno biorę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pięknie się prezentuje! :-) do gotowców jestem zwykle dość sceptycznie nastawiona, ale u Ciebie wygląda bosko! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gotowiec gotowcowi nie równy jak zawsze, również wolę zrobić od podstaw swoje ale to akurat polecam z czystym sumienem;)

      Usuń
  9. Połączenie czekolady i malin to jedno z moich ulubionych. Ciasto prezentuje się wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wszelkim ciastom czekoladowym mówię zdecydowane "tak" :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Na takie czekoladowe ciacha zawsze mamy ochotę:D

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam czekoladowe ciacha, te wygląda przeeepysznie!! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  14. Sam wygląd tego ciasta już zachęca do tego, aby je zjeść więc na pewno smakuje ono wyśmienicie. Ja jestem zdania, że świetnym przepisem na ciasto czekoladowe jest również https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-szybkie-ciasto-czekoladowe/ i muszę powiedzieć, że u mnie cała rodzina za nim przepada.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger