Chleb zapiekamy w piekarniku to idealny dodatek do dań z grilla, ale myślę że sprawdził by się w wielu kwestach. On jest po prostu przepyszny. Szykowałam dla Was przepis już dawno i ledwo co zdążyłam majówkę. Łapcie przepis i szykujcie, mówię Wam z pewnością zaskoczycie swoich gości.
1 chleb pszenny nie krojony
15 dag masła
15 dag startego sera, który się fajnie rozpuszcza
pęczek natki pietruszki
10 ząbków czosnku
sól
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 -200 stopni.
Chleb nacinamy ostrym nożem w ukośną kratkę, nie przecinając spodu.
Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Doprawiamy solą i całość mieszamy z miękkim masłem. W dziury między nacięciami chleba wkładamy masło ziołowe i starty ser. Resztką sera posypujemy chleb po wierzchu.
Chleb dokładnie owijamy folią aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika.
wygląda mega apetycznie! w sam raz do kiełbasek z grilla!
OdpowiedzUsuńO tak, to pyszny dodatek do posiłku z grilla.
OdpowiedzUsuńJa mogę jeść sam!
Pięknie wygląda! Idealny na grilla :-)
OdpowiedzUsuńKiedyś szukałem czegoś podobnego w sieci. I proszę mam, z chęcią się skuszę bo wygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńWidziałam taki chlebek na Pinterest i już od jakiegoś czasu o nim myślałam. Twój wygląda super! Pora samej się za niego zabrać 🙂
OdpowiedzUsuńNa ciepło na pewno smakuje niesamowicie :) Pomysł świetny na majówkę :)
OdpowiedzUsuńWidziałam podobne przepisy na taki chlebek w sieci i zawsze mnie kusiły :) Twój wygląda tak pysznie, że koniecznie muszę go zrobić!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, do majówkowego grilla będzie idealny :)
OdpowiedzUsuń