26 września

Omlet z dynią i fetą

Omlet to potrawa przyrządzana z roztrzepanych jajek z odrobiną mleka, które po doprawieniu wylewa się na nagrzaną patelnię z masłem i smaży do ścięcia się masy. Omlet to szybkie, smaczne i pożywne danie. Jego przygotowanie nie trwa dłużej niż 10 minut, a kombinacji smakowych jest co najmniej 100! Tym razem dynia z fetą, mówię Wam smakuje nieziemsko!

Składniki:
2 jajka
3 łyżki dyni posiekanej w drobną kostkę
1 łyżka masła
1 łyżka sera feta 
natka pietruszki
sól, pieprz



Przygotowanie:
Dynię kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle z małą szalotką. 
Wlewamy zmiksowane jajko.
Dodajemy rozdrobniony ser typu feta, natkę pietruszki, sól, pieprz. Smażymy omlet pod przykryciem kilka minut, do momentu aż zetnie się wierzch. Podajemy na ciepło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger