13 grudnia

Wigilijne spotkanie Magazynu Aromat, Zima 2019

Boże Narodzenie to czas spotkań w rodzinnym gronie, ale także idealny moment aby spotkać się ze znajomymi czy zorganizować wigilijną kolację. Tak więc my redakcja magazynu Aromat jak co roku na początku grudnia tradycyjnie spotykamy się by świętować kolejny rok wspólnie wydanych numerów!
Przy okazji zapraszam na najnowszy zimowy numer Aromatu!


W tym roku gospodarzem naszego spotkania była Julianna, która zapewniła nam piękne, świąteczne dekoracje, profesjonalną obsługę ;) i wyjątkową atmosferę uświetnioną dźwiękami staropolskich kolęd.

A na stole mieliśmy mnóstwo smakołyków i jak na wigilię przystało świątecznych i postnych: kapustę z grochem, którą przygotowała Edyta, śledzie z rodzynkami Doroty, „śledzie” z boczniaków oraz makowiec od Małgosi, śledzie z pieczarkami i pastę z buraków przygotowaną przez Gosię, kluski z makiem Marleny, kruche pierogi z makiem Joanny, barszcz z pasztecikami, wigilijny kompot z suszu oraz tort marchewkowy Julianny, a ja natomiast przygotowałam pierogi z kapustą i grzybami. 

Miłą niespodzianką okazały się prezenty od firm, które w tym roku zechciały zostać naszymi Świętymi Mikołajami – firma SEKO obdarowała nas śledziami (z suszonymi pomidorami oraz sweet chilli), firma ESKA ufundowała zestawy kasz i płatków.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger