13 marca

Grzanki czosnkowe z serkiem, łososiem i jajkiem

Bardzo prosta i zarazem bardzo smaczna propozycja. Takie danie możemy przygotować nie tylko na śniadanie, świetnie będzie się prezentowało na stole podczas np.domówki ze znajomymi. Jajko, czosnek i łosoś - idealna kompozycja.
Składniki:

1 bagietka
100 gram masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
200 gram łososia wędzonego na zimno
150 gram serka kremowego
Por
Szczypiorek
3 jajka




Przygotowanie:
Czosnek obieramy, drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu, słodkiej papryki i łączymy z masłem.

Bagietkę pociętą na kromki smarujemy przygotowanym masłem czosnkowym, następnie zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Zapieczone bagietki smarujemy serkiem. Układamy na wierzchu drobno pokrojonego pora, łososia, plaster jajka, posypujemy szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger