Nie pochwaliłam Wam się jeszcze najnowszym numerem magazynu Aromat, to piękne, wiosenne wydanie ujrzało światło dzienne kilka dni temu. A może ktoś już czytał, z przyjemnością w komentarzach poczytam opinię.
Mój dział tym razem to wiosenne inspiracje śniadaniowe.
Były już grzanki, mamy omlet wytrawny a przed nami jeszcze kilka słodkich inspiracji.
Składniki:
3 jajka
około 100
mleka
około 50
gram mąki
sól, pieprz
ulubione
dodatki: cebulka, czosnek,
pomidorki cherry, ser mozarella
Przygotowanie:
Jajka miksujemy
z mlekiem, dodajemy mąkę, sól i pieprz.
Rozgrzewamy
masło na patelni. Wylewamy masę jajeczną.
Nakładamy
posiekane w kostkę dodatki. Smażymy około 2 minut z każdej ze stron, pamiętajmy
żeby smażąc omlet boki przesuwać do środka tak aby rzadka masa napływała na
brzegi i ścinała się. Przekręcamy omlet na patelni, smażymy drugą stronę do
zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz