18 marca

Wytrawny omlet warzywny

Nie pochwaliłam Wam się jeszcze najnowszym numerem magazynu Aromat, to piękne, wiosenne wydanie ujrzało światło dzienne kilka dni temu. A może ktoś już czytał, z przyjemnością w komentarzach poczytam opinię.

Mój dział tym razem to wiosenne inspiracje śniadaniowe. 
Były już grzanki, mamy omlet wytrawny a przed nami jeszcze kilka słodkich inspiracji.


Składniki:

3 jajka
około 100 mleka
około 50 gram mąki
sól, pieprz
ulubione dodatki: cebulka, czosnek,
 pomidorki cherry, ser mozarella




Przygotowanie: 
Jajka miksujemy z mlekiem, dodajemy mąkę, sól i pieprz.
Rozgrzewamy masło na patelni. Wylewamy masę jajeczną.
Nakładamy posiekane w kostkę dodatki. Smażymy około 2 minut z każdej ze stron, pamiętajmy żeby smażąc omlet boki przesuwać do środka tak aby rzadka masa napływała na brzegi i ścinała się. Przekręcamy omlet na patelni, smażymy drugą stronę do zarumienienia.




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger