Ekspresowe śniadania to ja lubię, bo o ile nad obiadem mogę się rozwodzić godzinę tak nad śniadaniem najchętniej 5 minut. I w przypadku moich dzieci taki jest ten omlet.
Ubicie piany z białka, a później wymieszanie z pozostałymi składnikami nie zajmie nam więcej niż 2-3 minutki, zostaje smażenie i cukier puder na wierzch gdyż tak najbardziej lubią jeść moje szkraby.
1 jajko na 1 sztukę omletu
1 łyżeczka mąki
1 łyżeczka cukru
ulubione dodatki owocowe
Przygotowanie:
Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę.
Dodajemy cukier, żółtko i mąkę.
Miksujemy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy masę biszkoptową.
Smażymy około 1-2 minuty z każdej ze stron.
Z tej porcji usmażymy 1 omlecik wielkości ok. 10 cm średnicy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz