czwartek, 6 października 2016

Jogurtowiec z jogurtów Jogobella

Jak już wiadomo, biorę udział w kampanii Jogobella w serwisie trnd.pl. 
W kampanii biorą udział 3 rodzaje jogurtów w rożnych smakach. Każdy pyszny na swój sposób. 
8 zbóż idealnie pasuje na drugie śniadanie, natomiast Breakfast mi najbardziej smakuje na podwieczorek w wersji z truskawkami.

Tym razem przedstawiam Wam zupełnie inne połączenie smaków, jogurty Jogobella w innej odsłonie.
#porcjaradosci!


 Składniki:
50 gram herbatników
1 jogurt 8 zbóż jagodowy
1 jogurt 8 zbóż brzoskwiniowy
1 jogurt Musli winogrono i figa
1 galaretka pomarańczowa
1 opakowanie żelatyny( takiej na 500 ml wody)

Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wody. Galaretkę natomiast w 400 ml wody.
Jogurt brzoskwiniowy oraz musli winogrono i figa przekładamy do jednej miseczki, mieszamy.
Jogurty jagodowy przekładamy do drugiej miseczki. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy po połowie 
do każdej miseczki z jogurtem, szybko mieszamy łyżką.
Układamy ciastka na spodzie formy, zalewamy odrobiną galaretki. Nakładamy warstwę jogurtu jagodowego, następnie jogurt brzoskwiniowy, a wierzch zalewamy galaretką.
Chłodzimy deser około 2 godzin w lodówce, podajemy na zimno.



4 komentarze:

  1. Wygląda pięknie :) i zapewne jest przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, było pyszne i zdrowe...takie w sam raz na drugie śniadanie nawet;)

      Usuń
  2. Ciasto wygląda na bardzo lekkie i jest niezwykle kolorowe. Bardzo mi się podoba Twój pomysł Angeliko ;).

    OdpowiedzUsuń