Składniki:
- 1/2 szklanki cukru
- 125 gram ricotty
- sok z połowy pomarańczy
- skórka z całej pomarańczy
- 1,5 łyżeczki imbiru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- płatki migdałów do posypania
Przygotowanie:
Mąkę, proszek, imbir i cukier mieszamy w jednej misce.
Mleko, olej, jajko, sok, skórkę i ricottę mieszamy dokładnie w drugiej misce. Wlewamy składniki mokre do suchych energicznie mieszamy aby dobrze połączyć wszystko widelcem.
Masę przelewamy do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wierzch posypujemy migdałami
Pieczemy muffinki ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
Zgadzam się, że połączenie smaków było strzałem w dziesiątkę! Dzięki za wspólne pieczenie :)
OdpowiedzUsuńFajne papiilotki silikonowe :-) Cudne muffinki :-) Dzięki za wspólną zabawę :-)
OdpowiedzUsuńŚliczne! dzięki za wspólne pieczenie :)
OdpowiedzUsuńmałe, śliczne pyszności:) dziękuję za wspólne pieczenie
OdpowiedzUsuńSuper ci wyszły te muffinki, dziękuję za wspólne wypiekanie.
OdpowiedzUsuńIdealne pysznosci) Dziekuje za wspolne wypiekanie)
OdpowiedzUsuńWspaniałe muffinki, dziękuję za wspólny czas :)
OdpowiedzUsuń