Kto lubi kokos? Ja! I ty też na pewno 👍 więc częstuj się 😁
Składniki na ok 20 dużych kokosanek:
200 g wiórków kokosowych
50 g masła
2 białka
80 g cukru
Przygotowanie:
Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy wiórki kokosowe, zdejmujemy z ognia, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier dalej ubijając.
Ubite białka mieszamy łyżką z zimnym kokosem. Wykładamy łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy między ciasteczkami.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku, jedną blachę po drugiej, ok 10-15 min. na złoty kolor w temperaturze 180°C.
A na zakupy zapraszam do sklepu Agnex.
Zniżka 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl obowiązuje do 30.04.2017 r.
Kiedyś robiłam podobne, muszę znów się na nie skusić ;-)
OdpowiedzUsuńja robiłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni są mega szybkie i mega smaczne ;)
UsuńUwielbiamy kokosanki a szczególnie te jeszcze ciepłe <3
OdpowiedzUsuńo tak ciepłe najlepsze ;)))
UsuńTwoje kokosanki wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję;)
UsuńPyszne, ja bardzo lubię wręcz kocham kokosanki :-)
OdpowiedzUsuńmy już teraz też ;) dzięki Marzenko ;)
Usuń