Szybki, lekki i letni deser z mlekiem kokosowym, chia, karmelem i truskawkami. Nie będę pytać czy są chętni, bo myślę że będzie ich dużo i już mi nic nie zostanie;)
mleczko kokosowe – 300 ml
nasiona chia – 3 łyżki
10 sztuk cukierków Werther’s Original Soft Caramels
5 łyżek mleka 3,2%
truskawki
mięta
Przygotowanie:
Do miski wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy nasiona chia i energicznie mieszamy. Zostawiamy pudding w misce do napęcznienia nasion. Wkładamy do lodówki na około 5 godzin lub całą noc.
Po tym czasie pudding przekładamy w pucharki lub szklanki do 3/4 wysokości. na wierzch wylewamy karmel, czyli rozpuszczone cukierki w mleku.
Przyozdabiamy truskawkami i listkami mięty.
#swiatkarmelu #softcaramels
Pysznie wyglądają Twoje deserki. Zabieram jeden i pozdrawiam 😊
OdpowiedzUsuńO matko, ten karmel musi bosko tam pasować :D
OdpowiedzUsuń