28 maja

Pudding chia z mlekiem kokosowym i karmelem Werther’s Original Soft Caramels

Szybki, lekki i letni deser z mlekiem kokosowym, chia, karmelem i truskawkami. Nie będę pytać czy są chętni, bo myślę że będzie ich dużo i już mi nic nie zostanie;)

Składniki:
mleczko kokosowe – 300 ml
nasiona chia – 3 łyżki
5 łyżek mleka 3,2%
truskawki 
mięta



Przygotowanie:
Do miski wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy nasiona chia i energicznie mieszamy. Zostawiamy pudding w misce do napęcznienia nasion. Wkładamy do lodówki na około 5 godzin lub całą noc.
Po tym czasie pudding przekładamy w pucharki lub szklanki do 3/4 wysokości. na wierzch wylewamy karmel, czyli rozpuszczone cukierki w mleku. 

Przyozdabiamy truskawkami i listkami mięty.



#swiatkarmelu #softcaramels

2 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają Twoje deserki. Zabieram jeden i pozdrawiam 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. O matko, ten karmel musi bosko tam pasować :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger