Jeśli poszukujecie przepisu na deser bez pieczenia, a do tego szybki i pyszny!
Zapraszam w takim razie do siebie, zapraszam nawet na kawę i degustację.
Cukry Nyskie jakiś czas temu wprowadziły linię produktów bez cukrowych, to jest świetna alternatywa dla klasycznych maślanych czy kruchych ciasteczek.
Dziś właśnie skorzystałam z tej samej serii produktów.
Do przygotowania tego deseru użyłam bez cukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą.
1 opakowanie (38g) cieniutkich wafli fit &free od Cukry Nyskie
3 łyżki marmolady różanej
100 gram białej czekolady
30 ml mleka
masa mlecza:
100 gram mleka w proszku
1 łyżka cukru
20 gram masła
30 ml wody
Przygotowanie:
W garnuszku rozpuszczamy mleko, dodajemy cukier i wodę. Mieszamy do rozpuszczenia cukru. Zostawiamy na 5-10 minut w chłodnym miejscu, np.na balkonie.
Po tym czasie dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Zimną masą smarujemy wafle, na przemian
z marmoladą. Zostawiamy na około 10-15 minut wafle pod obciążeniem np.deską na której stawiamy dodatkowo garnek.
W tym czasie rozpuszczamy białą czekoladę w mleku.
Wafle kroimy w trójkąty i zanurzamy w polewie czekoladowej.
Fajna taka przekąska :) Musimy się rozejrzeć za tymi waflami :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności! Jestem fanką białej czekolady <3
OdpowiedzUsuńDeser, który na pewno lubią dzieci. Bardzo słodko!
OdpowiedzUsuńSmaki dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wafelki, są idealne do kawki. Z wielkim apetytem na nie patrzę i chyba się skuszę 😁
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie kremi i masy ktorych bazą jest mleko w proszku :-) świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wafelki domowej roboty
OdpowiedzUsuńPyszny i szybki deserek do kawy :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja na cos sodkiego do kawy ;)
OdpowiedzUsuńPyszności :) jak dla mnie to idealny pomysł na szybką domową słodycz, mniam!
OdpowiedzUsuń