niedziela, 15 listopada 2015

Kuskus z kurczakiem w sosie curry

Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 papirus do smażenia piersi z kurczaka
- 100 gram kuskusu
- 2 łyżki pasty curry
- 200 ml mleka kokosowego
- 8 łyżek kassaty pomidorowej
- 1 cebula

Wykonanie:
Pierś z kurczaka pieczemy w papirusie.
Na patelni przygotowujemy sos curry. Podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodajemy 2 duże łyżki pasty curry oraz łyżkę mleka kokosowego. Smażymy przez około 1 minutę mieszając drewnianą łyżką. Dodajemy resztę mleka kokosowego i passatę pomidorową. Gotujemy przez około 2-3 minuty, do momentu zagęszczenia sosu.
Kuskus zalewamy wrzątkiem.


4 komentarze:

  1. Fajny przepis.Jak udało Ci się uzyskać taki kopczyk z kuskusu, jeśli mogę spytać? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję. Roztrzepana Babeczka plastikowym kubeczkiem,tak po prostu.Tylko bardzo mocno ubiłam kuskus.

    OdpowiedzUsuń