poniedziałek, 30 listopada 2015

Makaron razowy z pieczarkami i fetą

Pieczarki, lubicie? Ja kocham. Kocham wszystko co zawiera pieczarki. Kocham tez makarony. Wiec dzisiaj kolejna odsłona makaronu razowego z pieczarkami i fetą. 

Składniki:
- 300 gram makaronu razowego
- 400 gram pieczarek
- 1/2 opakowania fety
- 150 ml śmietanki
- sól, pieprz do smaku
- pęczek koperku
- 50 gram masła

Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na cztery. Fetę kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy pieczarki, następnie dodajemy fetę i drobno pisiekany koperek. Wszystko razem chwilę smażymy do "rozpuszczenia" fety. Zalewamy wszystko śmietanką. I jeszcze gorące mieszamy z makaronem.

 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz