Składniki:
- 125 gram schłodzonego masła
- 3 łyżki cukru
- 200 gram mąki pszennej
- 2 żółtka
- 1 łyżka śmietany 18%
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki zagniatamy i chwilę wyrabiamy. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce przez około 60 minut.
Następnie małe kawałki ciasta wkładamy do maszynki (do mięsa) ze specjalną nakładką i wyciskamy ciastka o różnej formie i długości.
Pieczemy około 15 w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia.
- 125 gram schłodzonego masła
- 3 łyżki cukru
- 200 gram mąki pszennej
- 2 żółtka
- 1 łyżka śmietany 18%
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki zagniatamy i chwilę wyrabiamy. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce przez około 60 minut.
Następnie małe kawałki ciasta wkładamy do maszynki (do mięsa) ze specjalną nakładką i wyciskamy ciastka o różnej formie i długości.
Pieczemy około 15 w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz