Składniki:
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Odmierzamy szklankę ryżu. Zagotowujemy 2 szklanki wody z 3 łyżkami oleju. Na gotującą się wodę wrzucamy ryż. Mieszamy żeby nie przykleił się do dna garnka i czekamy do zagotowania.
Następnie przykręcamy gaz ale musi się nadal gotować, przykrywamy pokrywką i gotujemy 10-12 minut.
Przygotowanie:
Odmierzamy szklankę ryżu. Zagotowujemy 2 szklanki wody z 3 łyżkami oleju. Na gotującą się wodę wrzucamy ryż. Mieszamy żeby nie przykleił się do dna garnka i czekamy do zagotowania.
Następnie przykręcamy gaz ale musi się nadal gotować, przykrywamy pokrywką i gotujemy 10-12 minut.
Jabłka obieramy, kroję w kostkę lub po prostu mniejsze kawałki, mieszamy z sokiem z cytryny. Dusimy w garnku pod przykryciem 5 minut,ale musimy pilnować żeby się nie przypaliły.
Dodajemy cukier i podsmażamy chwilę do z karmelizowania się już bez przykrycia.
Jabłka układamy na ryżu i skrapiamy przepysznym musem truskawkowym.
#Zaryżykuj #UncleBens #wyzwanie #ryż #konkurs #Zaryżykuj
Faktycznie powrót do dzieciństwa, jadałam taki w stołówce szkolnej :) Przepiękna kolorami jest ta Twoja wersja z musem truskawkowym :)
OdpowiedzUsuńDziękuję kochana;-*
OdpowiedzUsuń