Nie masz czasu na pieczenie? a masz w domu ciasto francuskie i marmoladę? Więc możesz zrobić szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego.Błyskawiczne, proste do wykonania, nie ma możliwości, żeby sią nie udały. Potrzebny czas to jakieś 20 minut.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- domowa marmolada przepis, możecie użyć również innej
Przygotowanie:
Ciastko francuskie rozwijamy, wycinamy z niego 5 pasków prostokątnych, następnie każdy dzielimy na pół.
Na brzeg 1 małego prostokąta nakładamy marmoladę, a drugi brzeg nacinamy. Składamy na pół, brzegi zlepiamy i pieczemy 12 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed pieczeniem smarujemy ciasto jajkiem, moje były smarowane a i tak się nie zarumieniły za bardzo.
Na brzeg 1 małego prostokąta nakładamy marmoladę, a drugi brzeg nacinamy. Składamy na pół, brzegi zlepiamy i pieczemy 12 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed pieczeniem smarujemy ciasto jajkiem, moje były smarowane a i tak się nie zarumieniły za bardzo.
Pyszne ciasteczka do kawki :-)
OdpowiedzUsuńMniam , uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPyszne a jakże proste do wykonania.
OdpowiedzUsuń