Składniki:
- 100 gram ryżu jaśminowego
- 100 gram wiórek kokosowych
- 100 ml wody do zmiksowania ryżu
- 400 ml wody do namoczenia wiórek
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 1 czuba ta łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 duże łyżki mascarpone
- borówki
- truskawki
- cukier puder
Przygotowanie:
Wiórki kokosowe zalewamy 400 ml wrzącej wody. Zostawiamy do wystudzenia, najlepiej na noc.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu lub 2:1. Ugotowany ryż studzimy, zalewamy wodą i miksujemy. Wiórki kokosowe również miksujemy z powstałym mlekiem.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę ryżową a wierz posypujemy owocami. Pieczemy 1 godzinę w 160-180 stopniach C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz