Szparagi to chyba najbardziej wyczekiwane nowalijki. Każdego roku, jak tylko się pojawią, stają się władcami naszych stołów i żołądków...
Składniki:
- pęczek szparag
- 50 ml masła
- 2 łyżki wrzącej wody
- sól, pieprz
- paluch z masłem czosnkowym
Przygotowanie:
Zielone szparagi nie wymagają obierania. Wystarczy że obetniemy tylko zdrewniałe końcówki. Najlepiej obciąć ok. 1/3 szparagi od dołu. Ja stosuję inny sposób jakim jest wygięcie szparaga i końcówka sama się odłamuje.
- 50 ml masła
- 2 łyżki wrzącej wody
- sól, pieprz
- paluch z masłem czosnkowym
Przygotowanie:
Zielone szparagi nie wymagają obierania. Wystarczy że obetniemy tylko zdrewniałe końcówki. Najlepiej obciąć ok. 1/3 szparagi od dołu. Ja stosuję inny sposób jakim jest wygięcie szparaga i końcówka sama się odłamuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz