piątek, 30 marca 2018

Orkiszowe naleśniki z mieszanką meksykańską i fetą

Podrzucam dzisiaj przepis bo jutro jak to dzień przed świętami, czasu prawie brak.
Masa prania, sprzątania, gotowania ot taki normalny dzień ;) U Was też tak to wygląda?
Poza tym spacer do Kościoła ze święconką.
Niżej przedstawiam Wam propozycje obiadowo - przekąskową, do piwa w sam raz ;)
Naleśniki a la tortille z mieszanką meksykańską oraz fetą w ostrym sosie. Pychota!


                                                              Składniki na naleśniki:
2 szklanki mleka
1 szklanka mąki orkiszowej
sól, pieprz, świeże zioła
50 ml oleju


farsz:
1 opakowanie sera sałatkowego typu feta w oleju
1 opakowanie mieszanki meksykańskiej od Hortex
natka pietruszki
kilka łyżek sosu chili z domowej spiżarni
sos pomidorowy z domowej spiżarni do posmarowania naleśników





Przygotowanie:
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. 
Zioła siekamy i dodajemy na sam koniec. Smażymy naleśniki.

Na patelni, na oleju podsmażamy warzywną mieszankę meksykańską. Smażymy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Pozostawiamy na patelni na 5 minut, dodajemy fetę. 

Naleśniki smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy podsmazone warzywa z fetą, zwijamy w rulonik. Podajemy z sosami czosnkowym (klik) i pomidorowo - papykowym (klik)