08 czerwca

Cake pops

Ciastka na patyku są u nas rzadko spotykane i dlatego możesz nimi zaskoczyć swoich bliskich, znajomych, współpracowników, dzieciaki. Sami przyznajcie, ze jest to naprawdę ciekawy pomysł na coś słodkiego. Cake pops wyglądają jak lizaki ale w środku mamy biszkopt lub inne ciasto a lizak polany jest czekoladą i udekorowany posypką
Te lizaki to był mój debiut;) next time będzie ładniejszy ;)

Składniki:
- 1 średni mokry biszkopt lub babka
- 4 łyżki dżemu ulubionego
- patyczki
- polewa z białej lub mlecznej czekolady
- kolorowa posypka do dekoracji

Przygotowanie:
Biszkopt łamiemy / kruszymy lub przekładamy do miski malaksera, następnie miksujemy na okruszki, dodajemy dżem musimy dokładnie wymieszać. Formujemy kulki z ciasta, nadziewamy na patyki, oblewamy je polewą czekoladową następnie posypujemy kolorowymi posypkami. 
Dobrze jest je schłodzić w lodówce.




2 komentarze:

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger