20 marca

Jajecznica w bułce

Ostatnio hitem w sklepach są bułki do samodzielnego pieczenia. Pomysł rewelacyjny bo w kilka minut możemy mieć codziennie świeże pieczywo. W Biedronce dorwałam 6 bułeczek za 2,99 zł i co najlepsze 3 rodzaje...dla mnie bomba ;-) Zobaczcie co ciekawego wyczarowałam.


Składniki:
- 2 bułki
- 2 jajka
- 1 mała cebula
- 1/2 papryki
- pęczek rzeżuchy
- odrobina oleju
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Z bułek odcinamy wierzch i wydłubujemy środek, musimy robić to ostrożnie by nie uszkodzić bułki bo nam jajecznica ucieknie ;-)

Cebulkę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pęczek rzeżuchy. Wlewamy 2 jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy do wydrążonej bułki i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czas pieczenia 10-15 minut do ścięcia jajek. Musimy obserwować. Całość posypujemy jeszcze moją ukochaną rzeżuchą:)

2 komentarze:

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger