29 kwietnia

Omleciki biszkoptowe na słodko

 Omleciki biszkoptowe na słodko
Ekspresowe śniadania to ja lubię, bo o ile nad obiadem mogę się rozwodzić godzinę tak nad śniadaniem najchętniej 5 minut. I w przypadku moich dzieci taki jest ten omlet. 
Ubicie piany z białka, a później wymieszanie z pozostałymi składnikami nie zajmie nam więcej niż 2-3 minutki, zostaje smażenie i cukier puder na wierzch gdyż tak najbardziej lubią jeść moje szkraby.

27 kwietnia

Domowe wędliny warte zachodu czy nie?

Domowe wędliny warte zachodu czy nie?

Czy warto przygotowywać domowe wędliny?

W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na to, co ląduje na ich talerzu. Unikając żywności wysokoprzetworzonej i zawierającej wiele dodatków chemicznych, zdarza się, że wybierają samodzielne przygotowywanie posiłków oraz takich produktów jak pieczywo, czy wędliny. Dlaczego warto zainteresować się tymi drugimi?
Samodzielne przygotowywanie domowych wędlin jest możliwe i wcale nie takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Wiąże się też z wieloma korzyściami. Te można odczuć we własnym portfelu, choć nie to jest najważniejsze. Zdecydowanie większą wartość stanowi fakt, że dokładnie wiemy, z czego takie wędliny powstały i możemy cieszyć się ich doskonałym smakiem.

27 kwietnia

Naleśniki z budyniem (smak dzieciństwa)

Naleśniki z budyniem (smak dzieciństwa)
Te naleśniki to jedno z niewielu dań zwanych smakami dzieciństwa. Nie darmo się mówi, że prostota tkwi w szczególe i chyba ta prostota zostaje na długo w naszej pamięci. Bo przecież nie pamiętam indyka, czy gołębi które jadaliśmy w niedzielę, nie pamiętam też innych wykwintnych dań tylko pamiętam zwykłe naleśniki polane budyniem i jeszcze zwyklejsze ziemniaki polane śmietaną.

20 kwietnia

Szybki chleb bez wyrastania z płatkami owsianymi

Szybki chleb bez wyrastania z płatkami owsianymi
Dawno nie było pieczywa na blogu. Akurat teraz podczas kwarantanny piekę ich dość sporo dlatego w najbliższym czasie podzielę się z Wami kilkoma sprawdzonymi przepisami. 
Najbardziej lubię takie szybkie przepisy, najlepiej bez dłuższego wyrastania i wyrabiania kilkakrotnie. 

16 kwietnia

Babka z owocami od Leśne Skarby

Babka z owocami od Leśne Skarby
Tradycyjna babka marmurkowa,tym razem jednokolorowa. Idealnie słodka, 
prosta w wykonaniu. Swoim smakiem i ciekawym wyglądem zachwyci wszystkich ;) Wzbogacona smakiem mieszanki owoców od Leśne Skarby.

09 kwietnia

Jajka faszerowane smażone

Jajka faszerowane smażone
Jajka faszerowane to szybka i prosta przystawka na każdą okazję. Można przygotować je na wiele sposobów. Jajka faszerowane mogą być niezwykle różnorodne, sporządzone w wersji tradycyjnej i mniej tradycyjnie czyli smażone. Na te i wiele wiele innych przepisów znajdziecie w naszym wiosennym numerze Aromatu, gdzie przygotowałyśmy dla Was zestawienie propozycji jajecznych.

08 kwietnia

Sernik toffi

Sernik toffi
Serniki, serniczki i serniątka ;) Ciasto które najszybciej znika z patery,
 a często nawet już z lodówki ;)
Delikatne, mokre, słodkie i bardzo pyszne. Jeśli ktoś lubi smak straciatella z pewnością będzie fanem tego sernika. Słodki od toffi i kwaśny od sera. Strzał w 10!
Ty razem planuję zrobić bananowy sernik, taki na budyniu właśnie bananowym. Znasz taki?


06 kwietnia

Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami i boczkiem

 Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami i boczkiem
Polędwiczka wieprzowa to bardzo smaczna i efektowna propozycja na świąteczny obiad, 
w połączeniu z grzybkami i boczkiem nabiera jeszcze więcej aromatu. 

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger