26 lutego

Ekspresowe deserki w pucharku

Ekspresowe deserki w pucharku

Często nachodzi mnie ochota (mam nadzieję, że i Was) na coś słodkiego ale i szybkiego zarazem. Najczęściej pada na muffinki łyżką mieszane albo chlebek bananowy, ale nie byłabym sobą gdybym nie obmyślała w głowie receptury na coś nowego, ekspresowego ale niezwykle pysznego. Tak więc we współpracy z marką Brześć stworzyliśmy deser zasługujący na miano gwiazdy miesiąca Luty.
Cała receptura tego deseru opiewa na sprawdzonych już przepisach na masy i musy jakie na co dzień wykorzystuję do tortów.

08 lutego

Rafaello bez pieczenia

Rafaello bez pieczenia
Rafaello przygotowane według mojego przepisu jest bardzo, bardzo smaczne, masa jest idealna, ani za rzadka ani za gęsta. Herbatniki na drugi dzień ładnie miękną i ciasto jest mięciutkie, rozpływające się w ustach.

03 lutego

Torcik Casablanca

Torcik Casablanca

Zapraszam po nową inspirację. W tym tygodniu coś słodkiego, wielowarstwowego ale wbrew pozorom zupełnie nie pracochłonnego. Każda warstwa to zupełnie inne składniki i smaki, nietypowy spód, ser, śmietanka i moje ukochane owoce w galaretce. Mam nadzieję, że moja propozycja posmakuje Wam równie bardzo jak moim gościom, którzy bardzo torcik chwalili. Spód mamy mocno słodki z wyczuwalnymi, chrupiącymi kawałkami sucharków. 
Masa serowa mało słodka, ale w połączeniu z dolną częścią w sam raz się skomponowała. 
Masa śmietanowa lekka jak piórko, idealnie ubita świetnie połączyła się z kwaskowatą górą, 
czyli galaretką z owocami.


01 lutego

Kruche ciasteczka z czekoladą

Kruche ciasteczka z czekoladą
Kruche ciasteczka czekoladą w środku, to szybka i bardzo smaczna przekąska. Idealna na deser czy do śniadaniowki na luch d szkoły czy pracy. Przygotujesz je bardzo szybko. Mało tego przepis jest idealny na wspólne wypieki z dzieciakami. Kilka składników, troche siekania i mieszania, 
a później delektowania się do ostatniego okruszka;) 

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger