04 lutego

Potrójne babeczki kokosowe a'la kokosanki

Kruche na zewnątrz i miękkie w środku – kokosanki, smakują wyśmienicie. Tak samo smakują właśnie moje kokosowe babeczki. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a w środku miękkie. W szczelnie zamkniętym pojemniku utrzymają świeżość przez kilka dni ale u nas wytrzymały tylko dwa ;) .

Składniki na 9 sztuk babeczek:
1 jajko
1/4 szklanki oleju
300 ml mleka kokosowego
1 szklanka mąki kokosowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżki wiórków kokosowych
1/4 szklanki cukru
szczypta soli


Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni C.
Jajka lekko ubić, połączyć z mlekiem, olejem. W drugiej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe.
Połączyć mokre składniki z suchymi, lekko wymieszać, nie wyrabiając.
Nakładać łyżką do foremek.
Wstawić do piekarnika i piec około 45 minut, aż babeczki będą lekko złote.
Ja piekłam 2 etapowo 25 minut góra dół i 20 sam dół.



10 komentarzy:

  1. Uwielbiam kokos❤Te ciasteczka muszą być pyszne ❤❤

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproszę!
    Kiedyś namiętnie piekłam kokosowe ciasteczka, które znikały natychmiast...

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko, co z kokosem jest przepyszne! Kradnę przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszą być pyszne, uwielbiam wszystko co Kokosowe ��

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam kokosanki i wszystko, co z kokosem, więc na pewno byłyby dla mnie hitem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham kokos! Muszą być pyszne! I są bez glutenu. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam kokos! Chętnie spróbuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kokosowe zawsze biorę w ciemno! Jeśli do tego jeszcze są potrójnie kokosowe to już w ogóle! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Prawdziwa kokosowa moc <3 Oj bardzo lubimy kokos w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. AAA chcę jedną a może i dwie :D uwielbiam wszystko co z kokosem!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger