100g płatków owsianych
20g mąki pszennej
50g zmielonych orzechów włoskich
4 łyżki płynnego oleju kokosowego
4 łyżki miodu
1 - 2 banany
gorzka czekolada do polania
Przygotowanie:
Płatki owsiane mieszamy z mąką i orzechami, dodajemy składniki mokre tj.olej kokosowy, miód i rozgnieciony banan, mieszamy ciasto. Niewielkie porcje ciasta wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uklepujemy je, nadając im okrągły kształt, spłaszczamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy 12-15 min ustawiając piekarnik grzanie góra - dół. Po wystudzeniu ciastek polewamy je rozpuszczoną czekoladą.
Wręcz uwielbiamy takie ciacha z orzechami i płatkami :)
OdpowiedzUsuńnie da się nie zauważyć ;)
Usuń