Klasyczne babeczki z czekoladą to propozycja na każdą porę roku i chociaż cynamon kojarzy nam się z jesiennymi rozgrzewającymi daniami my bardzo lubimy jego dodatek do słodkich wypieków.
150g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki cynamonu
80 g cukru
2 jajka
50 ml jogurtu naturalneg
50 ml oleju
50g posiekanej czekolady
Przygotowanie:
W pierwszej misce mieszamy przesianą mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, a w drugiej ubijamy jajka, cukier, jogurt i olej.
Następnie wszystko łączymy, dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy dokładnie łyżką. Ciasto powinno być dość gęste i należy je umieścić w papilotkach do 3/4 ich wysokości. Muffiny pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz