01 czerwca

Beza z karmelem i kremem śmietanowym - Werther’s Original Soft Caramels

Dzień dobry! Czy wiecie jakie dzisiaj jest święto? Tak, tak dziś jest Dzień Dziecka! 😊😊😊
A więc dla wszystkich dzieci, małych i dużych proponuję przepyszna, przesłodką bezę z kremem śmietanowym i jeszcze słodszymi dodatkami.
Wszystkiego dobrego Kochani!!!



Składniki:
6 białek
340 g cukru


dodatkowo:
500 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
5 łyżek mleka
kiwi i inne słodkie dodatki




Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier. 
Ubitą masę wykładamy na papier do pieczenia.Starając się trzymać formę okręgu.
Suszymy w piekarniku nagrzanym do temperatury 100-120 stopni przez ok. 60 -90 minut. W zależności od piekarnika. Pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku.

Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder.

Cukierki rozpuszczamy w gorącym mleku na płynny karmel.

Kiwi i inne słodkie dodatki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.

Na wystudzoną bezę wykładamy na dno sporą ilość karmelu następnie bitą śmietanę, posypujemy dużą ilością słodkich dodatków. Polewamy karmelem. Chłodzimy w lodówce.



2 komentarze:

  1. Uwielbiamy bezę zalewać jogurtem naturalnym <3 A z tym karmelem to już w ogóle cudo :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger