Jak dotąd najprostsze, najszybsze i najbardziej trafione słodycze. Bardzo lubię masło orzechowe, które jest jednym z 3 składników. Zrobienie cukierków zajmie ci naprawdę niewiele czasu, polecam!
3 łyżki masła orzechowego
3 płaskie łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
2 łyżki syropu trzcinowego lub płynnego miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wlewamy do garnka i podgrzej na wolnym ogniu, cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia składników. Mieszanie jest konieczne ponieważ masło się bardzo szybko przypala. Płynną masę przelewamy do pojemnika np.silikonowego na czekoladki lub lód i wkładamy do zamrażalnika. Cukierki przechowujemy w zamrażalce do czasu konsumpcji, wyjmuj bezpośrednio na stół na kilka minut przed zjedzeniem.
#cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant
pyszności :)
OdpowiedzUsuńcukiereczki zapowiadają się znakomicie, martwi mnie jednak ta konieczność przechowywania w zamrażarce; czy one aby nie będą bardziej lodzikami?
OdpowiedzUsuńnie,nie będą. Na kilka minut 10-15 przed podaniem wyjmujemy z zamrażalnika, a wtedy usiągają konsystensję twardej krówki/trufli. Szybko sie ogrzewają.
UsuńJesteśmy fankami masła orzechowego i na pewno bardzo by nam smakowały te cukierki :D
OdpowiedzUsuńwierze że tak!
Usuń:)
OdpowiedzUsuńNa pewno cukierki smakują wyśmienicie! Tymczasem na przestrzeni ostatnich lat popularność zyskały drobne upominki dla gości weselnych od Pary Młodej w postaci krówek ślubnych https://www.agie.pl/katalog-etykiety-weselne . Nowożeńcy dziękują w ten sposób wszystkim przybyłym za obecność i dobrą zabawę.
OdpowiedzUsuń