08 kwietnia

Zapiekane bakłazany

W związku z tym, że Jasiowa mama wróciła do pracy, obiadki powstają w zaskakująco szybkim tempie ;-) Od kilku dni na stole królują dania głownie bezmięsne, szybkie i smaczne.
A oto propozycja świetnego dania dla wegetarian ;-)

Składniki:
- 2 bakłażany
- 1 kulka sera mozzarella 
- 3 pomidory
- oliwa i różne zioła do zamarynowania bakłażanów

Wykonanie:
Bakłażany myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż. Układamy w nasmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika, układamy na gorących bakłażanach pomidory i mozzarelle. Zapiekamy jeszcze 20 minut w 200 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger