- 1/2 główki małej białej kapusty
- 1 cebula
- 5 łyżek śmietany
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno siekamy. Zasypujemy solą ( około 1/2 łyżeczki) i odstawiamy na 0,5-1 godz, może stać nawet dłużej. Następnie drobno siekamy cebulę. Dodajemy do kapusty cebulę oraz śmietanę, doprawiamy pieprzem.
Ważna wskazówka: Przed dodaniem cebuli sprawdzamy kapustę czy nie jest za słone, jeżeli jest płuczemy zimną wodą.
- 1 cebula
- 5 łyżek śmietany
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno siekamy. Zasypujemy solą ( około 1/2 łyżeczki) i odstawiamy na 0,5-1 godz, może stać nawet dłużej. Następnie drobno siekamy cebulę. Dodajemy do kapusty cebulę oraz śmietanę, doprawiamy pieprzem.
Ważna wskazówka: Przed dodaniem cebuli sprawdzamy kapustę czy nie jest za słone, jeżeli jest płuczemy zimną wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz