Letnio - jesienne zbiory czas start! Papryka marynowana inaczej nazywana konserwową.
Ten idealny przepis poszukiwany był od wielu sezonów aż w końcu znalazł się i ona ;)
A znalazła się na blogu Kasi Gotowanie Cieszy.
Składniki na 10 litrowych słoików:
15 szklanek wody
1,5 szklanki octu
2 szklanki cukru
4 łyżeczki soli
25 kulek ziela angielskiego
30 ziaren czarnego pieprzu
12 liści laurowych
4 łyżeczki gorczycy
Nie robiłam w tym roku, a tak bardzo ją lubię :( Podrzuć słoiczek ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ta czerwień w słoiku!
OdpowiedzUsuńPyszna, domowa papryka :) na zimę będzie w sam raz!
OdpowiedzUsuńU mnie paprykowe przetwory zawsze robi mama, ale podsunę jej przepis, może się zainspiruje :)
OdpowiedzUsuńSuper propozycja na przetwor domowy!:)
OdpowiedzUsuńzapas w spiżarni zrobiony! :)
OdpowiedzUsuńDo obiadu i surówki jest idealna :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja do obiadu 😉
OdpowiedzUsuńMaz jest milosbikiem papryki. Fajny przepis
OdpowiedzUsuń