- 6 jajek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka chrzanu
- 1 cebulka szalotka
- kawałek zielony pora
- szczypiorek
- 6 szt pomidorków cherry
- 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pamiętajmy żeby dodać trochę soli do wody w której gotujemy jajka będą nam się wtedy lepiej obierały.
Jajka kroimy na pół, wydrążamy żółtko do osobnej miseczki. Jeżeli chcemy zrobić 2 -3 rodzaje wtedy przygotowujemy 2-3 miseczki. Do każdej wrzucamy żółtka. Moje jajka powstały w 3 odsłonach: tradycyjne ze szczypiorkiem, faszerowane chrzanowym sosem i trzecie faszerowane tuńczykiem. Do miseczki z żółtkami dodałam łyżkę chrzanu, łyżkę jogurtu naturalnego, sól,pieprz, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Mieszamy i gotowe. Do drugiej miseczki z żółtkami dodajemy pora pokrojonego w plasterki, tuńczyka i łyżkę jogurtu naturalnego. Mieszkamy doprawiamy solą, pieprzem i gotowe. Pomidorki kroimy w ćwiartki...pyszne i gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz