- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz, olej do smażenia
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce na najdrobniejszych oczkach. Przekładamy na sito aby pozbyć się nadmiaru wody. Cebulę siekamy w kostkę, mieszamy z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się.
Warzywa na parze gotujemy ok 20-25 minut. Ja użyłam brokułu i mini marchewki, natomiast tutaj jest dowolność, co kto lubi.
Składniki na sos czosnkowy:
- 5 ząbków czosnku
- mały gęsty jogurt naturalny
-sól, pieprz
Wykonanie:
Czosnek mielimy przez praskę lub blenderem, dodajemy do jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem. I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz