Składniki:
- 6 kromek pieczywa tostowego
- 6 plastrów sera żółtego
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki masła
- ketchup
- olej
Przygotowanie:
Cebulę obieramy, kroimy w talarki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i smażymy na odrobinie oleju. Studzimy i kroimy w plasterki. Kromki smarujemy z jednej strony ketchupem, z drugiej pozostałym masłem. Na każdą kromkę dajemy plaster sera, następnie cebulę i kurczaka. Przykrywamy drugą częścią chleba. Pieczemy dłużej niż do "kontrolnej lampki". Są wtedy bardziej chrupkie i przyrumienione.
Przygotowanie:
Cebulę obieramy, kroimy w talarki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i smażymy na odrobinie oleju. Studzimy i kroimy w plasterki. Kromki smarujemy z jednej strony ketchupem, z drugiej pozostałym masłem. Na każdą kromkę dajemy plaster sera, następnie cebulę i kurczaka. Przykrywamy drugą częścią chleba. Pieczemy dłużej niż do "kontrolnej lampki". Są wtedy bardziej chrupkie i przyrumienione.
smaczne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię takie tost
OdpowiedzUsuń