Składniki:
- 2 polędwiczki
- suszone pomidory
- natka pietruszki
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- ryż jaśminowy jako dodatek
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- ryż jaśminowy jako dodatek
Przygotowanie:
Polędwiczki z indyka rozbijamy cienko ale delikatnie na kształt prostokąta. Doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem. Wzdłuż dłuższego boku układamy suszone pomidory, Zwijamy polędwiczkę na kształt roladki. W patelni rozgrzewamy masło klarowane, obsmażamy chwilę roladki z każdej strony, następnie dodajemy ocet balsamiczny, miód,natkę pietruszki, sok z cytryny.
W naczyniu żaroodpornym układamy obsmażone roladki i zalewamy sosem balsamicznym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10-15 minut. W trakcie pieczenia polewamy roladki z wierzchu powstałym sosem.
Serwujemy z ryżem jaśminowym, moim ulubionym.
Serwujemy z ryżem jaśminowym, moim ulubionym.
Bardzo apetycznie zrobione :-)
OdpowiedzUsuń